...επειδή η εκπαίδευση ενος ηθοποιού δεν σταματά ποτέ.

Νιόβη Πολυχρονοπούλου


Γεννήθηκε στην Αθήνα. Με τον χορό άρχισε να ασχολείται από τριών ετών, οπότε ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα με τη Νασούκα Χειμάρα. Συνέχισε να εκπαιδεύεται όλα τα χρόνια του Δημοτικού και του Γυμνασίου στη σχολή Κατσούλη, απ’όπου πήρε το πρώτο Δίπλωμα Κλασσικού Χορού.
Μετά το Γυμνάσιο, συνέχισε με δασκάλα τη Ραλλού Μάνου, από τη σχολή της οποίας πήρε το δεύτερο Δίπλωμα Μοντέρνου Χορού.
Κατά το διάστημα των σπουδών της συμμετείχε στη χορευτική ομάδα της Μάνου (Χορόδραμα), παίρνοντας μέρος σε πολλές παραστάσεις και διήυθηνε ένα παράρτημα της σχολής, όπου δίδασκε Κλασσικό χορό από το 1979-1981.
Μετά από δύο χρόνια, πήγε στο Λονδίνο όπου και παρακολούθησε σειρά από σεμινάρια Κλασσικού χορού στη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου.
Επιστρέφοντας από την Αγγλία και έχοντας ήδη διδακτική πείρα δύο χρόνων στη σχολή Μάνου, εργάστηκε στο Αμαλίειο από το 1979-86, στη σχολή της Αγάπης Ευαγγελίδη από το 1979-94, στην Ιόνιο σχολή από το 1984-89. Παράλληλα δίδαξε κινησιολογία στη σχολή Δραματικής Τέχνης “Περίακτος” από το 1984-92.
Επίσης συνέχισε να εκπαιδεύεται σε διάφορες μορφές κίνησης και έχει κάνει προχωρημένες σπουδές στη Χάθα Γιόγκα παίρνοντας το τρίτο δίπλωμά της. Έχει κάνει α) σειρά χορογραφιών και κινησιολογίας σε παιδικά θέατρα β) δίδαξε το χορό στο θέατρο (Αιγαίου) για το ανέβασμα αρχαίων τραγωδιών γ) συνεργάστηκε με θιάσους του ελεύθερου θεάτρου, συγκεντρώνοντας καλές κριτικές. Ίδρυσε επίσης στην Αίγινα, σχολή κινησιολογίας για παιδιά μικρής ηλικίας. Από το 1986 και μέχρι τώρα, συνεργάζεται με το θεατρικό τμήμα του Εργαστηρίου Τέχνης και Λόγου των Αθηνών και την Εστία Τέχνης του Δασκαλειού Κερατέας.

YOGA

Ο άνθρωπος είναι τριπλή υπόσταση.
Σώμα (φυσική ύλη)
Ψυχή (μη ύλη)
Πνεύμα (ιδέα δυναμική)

Με την αναπνευστική κίνηση φροντίζουμε μέσα από τη χαλάρωση του σώματος, μέσα από τις ασκήσεις που κάνουμε με αναπνοές και συγκέντρωση σκέψεων στο ασκούμενο μέλος, να έρθουμε σε μια πρώτη συνειδητή γνωριμία με το σώμα μας. Όταν ο άνθρωπος έχει αναπτύξει τις δυνατότητές του, έχει εξελίξει την αναπνευστική λειτουργία μέσα από ελεγχόμενες αναπνοές. Έχει δαμάσει ως ένα σημείο τη θέλησή του, είναι ικανός να εξυπηρετήσει το πνεύμα. (Θα γίνει φιλοσοφική ανάλυση πάνω σε θέματα του Yoga).

Το μάθημα είναι ανοιχτό σε όλους.