«…ώστε όποιος θέλει, να μπορεί»

Γιώργος Συμεωνίδης



Αποφοίτησε απο την Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Ακολούθησε σεμινάρια Commedia del Arte σε διεύθυνση Εύας Παπαγεωργίου και Carlo Boso και σεμινάρια Σύγχρονης Μουσικής σε διεύθυνση Ιάννη Ξενάκη. Με υποτροφία του ιδρύματος Fulbright συμμετείχε στο πρόγραμμα Intercultural Drama Studies του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NYU). Διεύθυνε θεατρικά εργαστήρια στο Ballarat University της Μελβούρνης, στο University of California San Diego στις ΗΠΑ, στην Ακαδημία Θεάτρου Istanbul στην Τουρκία, στη Νέα Υόρκη και στην Αθήνα . Δίδαξε στα εκπαιδευτήρια Ζηρίδη στο Θέατρο των Αλλαγών, στις Δραματικές Σχολές του ΚΘΒΕ και του Ωδείου Αθηνών. Πρωτοεμφανίστηκε στα έργα: Ο Σύζυγος σκηνοθεσία Carlo Boso, Μύθος Οιδίποδα θέατρο La Mama, σκηνοθεσία Χέλεν Στιούαρτ. Με το Θέατρο ΑΤΤΙΣ του Θ.Τερζόπουλου: Βάκχες, Υλικό Μήδειας, Πέρσες, Προμηθέας Δεσμώτης, Ηρακλής 2-Ηρακλής 13, Η Τελευταία Μάσκα.

Άλλες συνεργασίες: Hit and Run, Catstone Theatre Company στην Νέα Υόρκη, Το Τάβλι σκηνοθεσία Άρη Ρέτσου, Ο Μισάνθρωπος σκηνοθεσία Α.Μπρούσκου, Ο Καβαλάρης του Χιονιού σκηνοθεσία Κ.Αρβανιτάκη, Άγαμοι Θύτες Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Ζυγός, Η Μεγάλη Μαγεία σκηνοθεσία Μ. Βολανάκη, Το Γαλάζιο του Ουρανού σκηνοθεσία Α. Δημητριάδη, Φατς και Ζβου σκηνοθεσία Θ. Μοσχόπουλου, Ιφιγένεια εν Ταύροις ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας σκηνοθεσια Σ. Τσακίρη, Δεν Πιστεύω στα Ματια σου σκηνοθεσία Ε. Κουτσουρέλη, Angel Baby σκηνοθεσία Α. Καλογρίδη, Ένα Καινούργιο Κόκκινο σκηνοθεσια Κ. Αρβανιτάκη. Στο ΚΘΒΕ: Το Δόντι του Εγκλήματος σκηνοθεσία Μ. Πάσαρη, Ιστορίες απο το Δάσος της Βιέννης σκηνοθεσία Ν. Μαστοράκη, Βάτραχοι σκηνοθεσία Σ. Χατζάκη. Ο Ελαφοβασιλιάς σκηνοθεσία Θ. Μοσχόπουλου-Λίλο Μπάουρ, Χειμωνιάτικο Παραμύθι σκηνοθεσία Λίλο Μπάουρ, Βασιλιάς Ιωάννης σκηνοθεσία Ν. Χατζόπουλου, Mesure for Mesure Complicite σκηνοθεσία Σάιμον Μακ Μπάρνι, Η Πόλη στα Γόνατα σκηνοθεσία Θ. Αναστόπουλου, ΄Εξοδος, δράση στη 2η Συναντηση Αρχαίου Δράματος στη Σικυώνα, Ο Ροβινσώνας και ο Κρούσος σκηνοθεσία Λίλο Μπάουρ, Fish Love σκηνοθεσία Λίλο Μπάουρ, Στην Εθνική με τα Μεγάλα σκηνοθεσία Μ.Τσουρουνάκη.

Στον κινηματογράφο: Όλγα Ρόμπαρντς Χ.Βακαλόπουλου, Διόρθωση Θ. Αναστόπουλου(βραβείο Α΄ανδρικού ρόλου στα φεστιβάλ Θεσσαλονικης και Γενεύης), Ψυχή Βαθιά Π.Βούλγαρη και οι μικρού μήκους: Ο Άσωτος Α.Μαραγκουδάκη, Η Μυστική Έλευσις του Θέρους Β.Δούβλη, On the Edges of Decency J.Kelsey, Η Παράσταση Ν.Φιδάντση-Α.Σαμαρά, Ξανακερδισμένος Χρόνος Κ.Φούντa, Transit Γ.Γαϊτανίδη και Πίστομα Γ.Φουρτούνη.

ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ - ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Το υλικό του μαθήματος αντλείται από την Ελληνική και ξένη δραματουργία και στόχος του είναι να βοηθήσει τους σπουδαστές να αντιληφθούν και να εργαστούν πάνω στους δραματικούς άξονες ενός έργου, τα δεδομένα ενός ρόλου και να υποδείξει τρόπους που μπορούν να κάνουν μια ερμηνεία όσο το δυνατόν πιο δυναμική. Το μάθημα εξελίσσεται με ασκήσεις αυτοσχεδιασμού δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στην σωματική έκφραση. Στόχος είναι η γνωριμία και η εξοικείωση με τις εκφραστικές δυνατότητες τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο.

Το μάθημα  του κ. Συμεωνίδη είναι ανοιχτό σε όλους.