...επειδή η εκπαίδευση ενος ηθοποιού δεν σταματά ποτέ.

Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος
ηθοποιός – σκηνοθέτης


Γεννήθηκε στην Αθήνα.
Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου.(1983).
Σπουδές φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας. Υποκριτική με τον καθηγητή του Actor's Studio, J. Walter, χορό  με την Κέυ Χόλντεν και φωνητική στο Ωδείο Αθηνών με την Ηρώ Πάλλη, και στο Εθνικό Ωδείο με την Καίτη Παπαλεξοπούλου.
 
ΩΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ
Πρωταγωνίστησε σε έργα κυρίως ρεπερτορίου και συνεργάστηκε με όλους σχεδόν τους σκηνοθέτες
 
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
Η επικίνδυνη στροφή  ( Τ. Πρίσλευ ) - Δίχως να ξέρεις πως  (Λ. Πιραντέλλο) - Ανθισμένες μανόλιες   (Ρ. Χαρλινγκ ) - Σε στενό οικογενειακό κύκλο  ( Γ. Ρεζά ) - Χαμάμ γυναικών ( Ν. Ντάν ) - Η σχέση σας. προωθείται ( Ζ. Βάλβη  ) - Σωτηρία  με λένε ( Σ. Αδαμίδου)  - Το Αλφαβητάρι των άστρων (μουσική παράσταση) - Ρίττερ, Ντένε, Φός ( Τ. Μπέρνχαρντ )  - Η μυστική μοναξιά των Ατρειδών
( Ορέστης- Επιστροφή της Ιφιγένειας – Γ. Ρίτσου ) - Η πιο δυνατή  (Α. Στρίντμεργκ )  - Κάθοδος στον έρωτα 3 μονόπρακτα (Προς κατεδάφιση - Χαιρετίσματα από την μπέρθα- Το σκοτεινό  δωμάτιο -Τ. Ουίλλιαμς) - Των μαγεμένων προσευχές (μουσική παράσταση) - Η θεία Βιβή (Α. Παπαγεωργίου) - Ο σταθμός (Λ. Μπέη ) - Μπάρ Τάρ (θεατρικό αναλόγιο) (Γ. Ριζιώτη) - Σωμόν σατέν ( Ά. Μπολ) - Νουμηνία ( Μ. Μόσχοβη) - Faux-βίες (Α. Σάντορα) Ο Μέγας Ιεροεξεταστής (Φ. Ντοστογιέφσκη) – ΚΤΕΛ Πελοποννήσου (Δ. Λέντζου) ) – Μετά φόνου και πάθους (Μ. Βασιλοπούλου – Λ. Πεσκετζή) Μάνα Γιοί 2 μονόπρακτα ( Ο απεργοσπάστης, Γ. Σκούρτη – Λιθουανία, Ρούπερτ Μπρούκ) Παραμύθια της Αγάπης και της Ελπίδας (Λουκίας Ρικάκη) Το χρώμα του χρήματος 2 μονόπρακτα ( Η διαθήκη, Γ. ντε Μωπασσάν – Ε, εσείς εκεί έξω, Ο. Σάρογιαν) Εγώ, γιατρέ μου (Ν. Αναγνώστου) Η Εύελπις του αιώνα (Ρ. Καρακατσάνη) Απολογία Σωκράτους (Πλάτωνος)
 
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Μελισσοκόμος του Θ. Αγγελόπουλου, Κουαρτέτο σε 4 κινήσεις και Συμφωνία χαρακτήρων της Λ. Ρικάκη, Μη περνάς ανάβει κόκκινο της Ι. Μαυράκη.
 
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Κάθοδος - Οικογένεια - Τρεις σωματοφύλακες - Δόκτωρ Τζούλια και Μις Χάϊδω - Αλίκη - Βέρα στο δεξί
 
ΒΟΗΘΌΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ και υπεύθυνος παραγωγής
Κόκκινα φανάρια (1993) και στο Αμάν-Αμήν (1994) σε σκηνοθεσία Στ. Ξαρχάκου.
 
Είναι ιδρυτικό μέλος του «θεάτρου ΣΥΝ ΚΑΤΙ - σύνολο τέχνης».
 
Διδάσκει υποκριτική από το 1996
 
Έχει γράψει 3 θεατρικά έργα: «εις το όνομα της Μητρός και του Υιού» -
                                                  «του Υιού και του Αγίου» -
                                                  «τα του Πνεύματος τω Πνεύματι»
 

ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ  Ι, ΙΙΙ, VΙ, VΙΙΙ.

Η σχέση του ηθοποιού με το κείμενο, η συντακτική ανάλυση του κειμένου, η ανίχνευση των πρώτων προθέσεων των ρόλων, τα πρώτα βήματα στην υποκριτική, ο νους του ηθοποιού στην υπηρεσία του νου του ρόλου, “ ρόλος δεν είναι αυτά που λέει αλλά αυτά που κάνει”, είναι τα κύρια στοιχεία του μαθήματος.

Το μάθημα Υποκριτική Ι είναι ανοιχτό σε όλους ενώ τα υπόλοιπα μαθήματα απευθύνονται σε σπουδαστές που παρακολούθησαν στο παρελθόν μάθημα με τον κ. Κωνσταντόπουλο.