...επειδή η εκπαίδευση ενος ηθοποιού δεν σταματά ποτέ.

Γεωργία Ανέστη


Γεννήθηκε στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ. Ο Δάσκαλος Κάρολος Κουν την ξεχώρισε για τη «μαγική φωνή της». Mαθήτρια ακόμη, έλαβε μέρος στην παράσταση «Ο άντρας είναι άντρας» του Μπέρτολ Μπρέχτ ως κα Γκάλυ Γκάυ, δίπλα στο Γιώργο Λαζάνη. Παρακολούθησε σεμινάρια υποκριτικής στο ΑΠΛΟ ΘΕΑΤΡΟ με τον Αντώνη Αντύπα και στο ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ με τον Βασίλη Διαμαντόπουλο. Σεμινάρια φωνητικής στο Κέντρο Αρχαίου Δράματος ΔΕΣΜΟΙ με το Σπύρο Σακκά.  Κλασικό τραγούδι με τον τενόρο Ζάχο Τερζάκη και δημοτικό τραγούδι με τον Παναγιώτη Μυλωνά. Ιδρυτικό μέλος της ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ του ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ («Του Νεκρού Αδερφού», με τον Σωτήρη Χατζάκη). Συνεργάστηκε με το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και τον Κοραή Δαμάτη («Αγγέλα»). Θήτευσε επί μακρόν στο Αρχαίο Δράμα συνεργαζόμενη κυρίως με το ΑΜΦΙ-ΘΕΑΤΡΟ του Σπύρου Ευαγγελάτου σε αρκετές παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.   Α΄ Κορυφαία-Χορός σε Μήδεια, Εκάβη, Φοίνισσες, Ανδρομάχη, Ηλέκτρα. Αντικατάσταση της Λήδας Τασοπούλου στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ανδρομάχης. Μυρίνη-Κορυφαία στην «Ολυμπία- Ειρήνη» του Σπύρου Ευαγγελάτου σε πανελλήνια πρώτη στην Αρχαία Ολυμπία (2004), σκηνική σύνθεση κειμένων Ομήρου, Ησιόδου, Πινδάρου, Αισχύλου, Σοφοκλή, Ευριπίδη, Αριστοφάνη, Μενάνδρου. «Τζων Γαβριήλ Μπόρκμαν» του Ίψεν στο ρόλο της Γκούνχιλντ, σε σκηνοθεσία Ηλία Μαλανδρή. «Οι διπλανοί μας Άνθρωποι» του Ασημάκη Γιαλαμά σε σκηνοθεσία Γιώργη Χριστοφιλάκη, Θέατρο ΜΑΣΚΕΣ. «Ελένη» του Ευριπίδη και παιδικές παραστάσεις στο Θέατρο ΘΥΜΕΛΗ της Έλλης Βοζικιάδου. ΑΝΑΛΟΓΙΟ: Συμμετοχή σε πολλά λογοτεχνικά και ποιητικά δρώμενα, συνεργαζόμενη με τον συγγραφέα Νέστορα Μάτσα. Συμμετοχή σε αρκετές κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, συνεργαζόμενη με τους Δημήτρη Γιατζουζάκη (Φανουρόπιτα), Αδριανό Γεωργαντά (Ανίσχυρα Ψεύδη), Ρέινα Εσκενάζυ (Κάρμα), Ντένη Ηλιάδη (Πρωινή Πτήση), Μανούσο Μανουσάκη (Τμήμα Ηθών, Δρόμοι της Πόλης), Αλέξη Μπίστικα (Χάραμα),  Στέλιο Παυλίδη (Ένας Ύποπτος Πολίτης), Γιάννη Σμαραγδή (Χαϊδεμένα Παιδιά), Παύλο Τάσιο (Φιλενάδες), Αντώνη Τέμπο (Το μάτι του Φιδιού), Άρη Φατούρο  (Μακιγιάζ, Ηφαίστειο), Τάσο Ψαρρά  (Πρίγκηπας).
Ασκήθηκε επί μακρόν στην αγωγή του λόγου, με δασκάλα την αείμνηστη Καίτη Παπαλεξοπούλου και εργάστηκε κοντά της ως βοηθός. Έχει προετοιμάσει επιτυχώς πολλούς υποψηφίους για την εισαγωγή τους σε Δραματικές Σχολές. Από το 2013 διδάσκει το μάθημα της ορθοφωνίας- αγωγής του λόγου στο ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ.


ΟΡΘΟΦΩΝΙΑ- ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ Ι, ΙΙ

Εργαστήριο σωματικής, αναπνευστικής και φωνητικής εξάσκησης με στόχο την ορθή εκφορά του λόγου, αλλά και την προστασία του φωνητικού μας οργάνου. Εξατομικευμένη αντιμετώπιση των ιδιαίτερων προβλημάτων που συχνά περιορίζουν και υποβαθμίζουν τη φωνητική έκφραση. Εφαρμογή των ασκήσεων στο Αρχαίο Δράμα, στο κλασικό ρεπερτόριο, στην Ποίηση και στο Δημοτικό Τραγούδι.

 Το μάθημα Ι είναι ανοιχτό σε όλους ενώ το ΙΙ ειναι ανοιχτό σε μαθητές που εχουν ξανά κανει μάθημα με την κ.Ανέστη στο παρελθόν.